Uw partner in complete Elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties

Woningbouw

Installatietechniek bij renovatie en nieuwbouwwoningen is een specialisme

Voor een installateur is woningbouw een echt specialisme. Je kunt woningbouw er dan ook niet ‘zomaar’ even bijdoen.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zijn allereerst mensen nodig die hun vak verstaan en er plezier in hebben om in dit segment werkzaam te zijn.
Een goede voorbereiding, nauwkeurig werken, een perfecte afstemming van de werkzaamheden en een flink portie doorzettingsvermogen zijn essentieel om een optimaal resultaat te bereiken.

SDR Elektrotechniek heeft een aparte afdeling woning- en nieuwbouw zodat onze medewerkers hun kennis en specialisme continue kunnen blijven ontwikkelen.
                             

Wat maakt een woningbouw anders?

Natuurlijk is het eindresultaat altijd zo dat de installatie functioneert, maar het traject er naar toe is wezenlijk anders dan bij een utiliteitsbouwproject. Bij nieuwbouw van woningen worden de meeste installatie-onderdelen immers in het beton gestort, hierdoor zijn vergissingen achteraf heel lastig te corrigeren.

In een renovatie woningbouwproject is vooral de coördinatie van groot belang, net als een goed inzicht in de bestaande situatie.
Voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen geldt dat de planning altijd strak is en dat alle partijen zich aan alle afspraken moeten houden om de voortgang te continueren.

Wij zullen altijd meedenken in het opzetten van de planning en alles in het werk stellen om ons aan de gestelde deadlines te houden.
 

Bouwkundige kennis

Buiten kennis van elektrotechniek - die vanzelfsprekend is bij een installateur - is het ook van groot belang om over de nodige bouwkundige kennis, inzichten en ervaring te beschikken.

Kennis van verschillende bouwmethoden zoals breedplaat, kanaalplaat, tunnelbouw en prefab is essentieel.

Wij denken binnen het traject dan ook als installateur EN bouwkundige aannemer. Daardoor zijn we altijd een volwaardige bouw- en gesprekspartner.
 

Voor welke woningbouwprojecten kunt u bij ons terecht?

Wij kunnen seriematige projecten uitvoeren, maar zijn net zo sterk in alle mogelijke elektrotechnische installaties voor enkelvoudige woningen. Het gaat dan zowel om nieuwbouw als renovatie.

Dit kan variëren van eenvoudig uitgevoerde installaties tot compleet geautomatiseerde en beveiligde woningen met geavanceerde domotica-systemen.

Wij hebben alle kennis in huis om deze projecten zelfstandig te ontwerpen, te installeren en te onderhouden.