Uw partner in complete Elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

 

In Memoriam: Paul Scherpenzeel

                                       

                                                        In memoriam


                                                  Paul Scherpenzeel
                                                         1955-2017

                                        


Als een rasechte Amsterdammer kwam Paul bijna 40 jaar geleden als monteur bij Dekker en Ronday werken. Eigenaar Tom Knoflook zag al snel de kwaliteiten en potentie van Paul en hij kreeg dan ook al gauw de taak om de lastige projecten te begeleiden. Paul maakte ook de inlijving van het toenmalige Staal & Co mee en stond zodoende aan de wieg van het huidige SDR, Staal, Dekker en Ronday. In de afgelopen 40 jaar bekleedde Paul zo’n beetje alle functies binnen SDR die er waren, waarvan de laatste 17 jaar als directeur van SDR.

De grote doorbraak kwam begin jaren negentig toen SDR het Amstel hotel mocht renoveren, het eerste grote project wat SDR mocht maken. Paul was de projectleider en maakte met zijn team het project tot een succes. Na de succesvolle renovatie van het Amstel hotel, groeide SDR onder meer door de drijvende kracht van Paul stevig verder. Het bedrijf wat toen der tijd nog zo’n 50 man telde, groeide uit tot een middelgrote, meer professionele organisatie die inmiddels ruim 150 medewerkers telt. Sinds 1999 was Paul tevens mede aandeelhouder van SDR.

Kennisdeling en vertrouwen in elkaar, dat was de sleutel tot succes volgens Paul. Heldere communicatie, met korte lijnen typeert SDR. ‘Want duidelijkheid, daar gaat het om.’ Hij hoorde graag rechtstreeks van mensen wat er speelt. De grote betrokkenheid en het verantwoorlijkheidsgevoel op alle niveaus binnen het bedrijf maakte hem trots.

Helaas heeft Paul de nodige gezondheidsproblemen gehad. Hij heeft daar niet veel geluk mee gehad, met de laatste klap als zeer triest einde. Het is voor iedereen binnen SDR nog steeds een onwezenlijke situatie dat Paul er niet meer bij is en de keiharde waarheid dat dit niet meer gaat gebeuren dringt ook steeds meer door.

Wie aan Paul denkt, herinnert zich ongetwijfeld zijn geweldige dosis humor. We kennen hem als goudeerlijk en met het hart op de tong. Zijn enorme betrokkenheid bij ons bedrijf en bij onze medewerkers, waarvan vele door Paul zijn aangenomen, zullen enorm gemist worden. Zijn deur stond altijd en voor iedereen open, ook voor medewerkers in persoonlijk moeilijke tijden.

We zullen verder moeten zonder Paul. Dit gaat zeker lukken, hij wilde dat ook niet anders. Maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben één van de grondleggers van SDR en een betrokken, markante en bijzondere collega en vriend verloren. Wij zullen Paul nooit vergeten en hem altijd enorm dankbaar blijven voor wie hij was en wat hij voor ons heeft gedaan!


22-06-2017

Directie en medewerkers van SDR Elektrotechniek B.V.

 

[ Terug ]