Uw partner in complete Elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

 

Update project vernieuwing Anne Frank Huis

Op 18 april 2017 startte SDR in opdracht van Salverda Bouw met de eerste fase van de vernieuwing van het Anne Frank Huis. De studentenappartementen gelegen aan de Westermarkt, zijn inmiddels omgebouwd tot kantoorruimten. Deze voormalige studentenwoningen worden bij het museum betrokken, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor educatieve ontvangsten en bezoekersvoorzieningen.In de tweede fase worden de overige bestaande kantoorruimtes vernieuwd  en deels als educatieve ruimtes ingericht. In de derde en vierde fase worden een nieuw en groter entreegebied en ontvangstruimten aan de Westermarkt gerealiseerd. Vanaf midden oktober 2017 vinden de werkzaamheden ook plaats in de publieke ruimtes. SDR is verantwoordelijk voor de engineering en uitvoering van de complete elektrotechnische installaties, inclusief de brandmeld- en ontruimingsinstallaties.

Een grote uitdaging voor het bouwteam (Salverda, Breman en SDR) is om deze ingrijpende verbouwing uit te voeren terwijl de overlast voor de bezoekers, omgeving en werknemers van het Anne Frank Huis tot een minimum beperkt dient te worden. In de aanbestedingsfase heeft het bouwteam hiervoor een zeer goed onderbouwd plan ingediend wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven om de opdracht aan ons te gunnen.

De werkzaamheden zullen circa een jaar in beslag nemen, de eindoplevering is gepland in het voorjaar van 2018. Het project is opgesplitst in vier fases. De eerste fase, de verbouwing van het aangekochte gedeelte aan de Westermarkt is inmiddels afgerond. In dit gedeelte zijn nieuwe kantoren gerealiseerd voor de werknemers van het Anne Frank Huis. De kantoren kenmerken zich door de open uitstraling die gerealiseerd wordt door grote glasoppervlakken aan de raam- en gangzijdes.

    
De door ons aangebrachte verlichtingsarmaturen zijn door ons geïntegreerd in de ter plaatse toegepaste klimaatplafonds. Tevens is de verlichting voorzien van beweging sensoren en daglichtregeling. Ook zijn deze dimbaar via een remote (handig bij presentaties). De kantoorruimtes zijn voorzien van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

Parallel aan de verbouwing van de kantoren is door SDR ook een nieuwe hoofd verdeelinrichting geplaatst. De verdeelinrichting is nu voorzien van een tijdelijke aansluiting, op termijn zal deze worden aangesloten op een nieuwe definitieve energieaansluiting. De werkzaamheden aan de hoofdverdeler zijn uitgevoerd zonder merkbare overlast te veroorzaken.

Het beperken van de overlast is op dit specifieke project een zeer belangrijk punt. Door de museale aard van het gebouw en de ligging in de binnenstad wordt hier veel aandacht aan besteed. Niet zonder succes overigens; de buurt en ook de gebruikers zijn zeer content over de wijze van aanpak.

Ondertussen is het bouwteam alweer enige tijd bezig met fase 2, het opknappen en herinrichting van de vrijgekomen ruimtes na de verhuizing van het kantoorpersoneel naar de nieuwe kantoren. De werkzaamheden verlopen spoedig, de afronding van de volgende fase is gepland in week 41.

 

[ Terug ]